Apollo 18

Filmen 'Apollo 18' er en science fiction-gyser om en mission til månen i 1970'erne, der blev aflyst af NASA.

Den sidste bemandede rumrejse til månen var ifølge de amerikanske myndigheder Apollo 17, men vedvarende rygter har længe hævdet, at en tophemmelig Apollo 18-ekspedition blev sendt af sted kort tid. Beviserne har dog aldrig kunne vises - før nu.

De forsvundne og meget omdiskuterede Apollo 18-optagelser, som NASA ihærdigt har benægtet eksisterer, kan nu ses i denne kontroversielle film, der i den grad bekræfter, at den officielle version sjældent er hele sandheden.

Alle optagelser, der vises i 'Apollo 18' er filmet af astronauterne selv og giver svaret på et af de mest afgørende spørgsmål blandt konspirationsteoretikere - hvorfor er mennesket aldrig vendt tilbage til månen?

PREMIERE: 03.11.2011

ANMELDELSE

Vi har set dette setup før i film som The Blair Witch, Paranormal Activity osv. og nu har vi så fået Apollo 18.

Rygtet er at NASA har hemmeligholdt deres sidste månelanding for folket, indtil nu af uvisse årsager. Men nu er astronauternes film, som de har optaget, nemlig fundet vej til det store lærred.

Ja ja... spændingsopbygningen omkring filmen er da i orden og det virkede jo fint for Blair Witch - desværre er det ikke længere så 'troværdigt' og nok bare vin på nye flasker. Det sagt, så har man faktisk fået ganske gode film ud af lidt kreativ tænkning.

Optagelserne fungerer nu meget godt - og der er lagt vægt på sceneriet, så rammerne er faktisk i orden. Og så er setuppet jo med til at øge ens forventninger - ikke at man tror på at dette er virkelighed, men fantasien skal jo stimuleres ik?
Og umiddelbart fungerer de laaaange scener meget godt, om end de kan være en smule forvirrende - og skuespillet virker nu også mere som en optagelse til en film, frem for en vaske ægte dokumentar.. men lad nu det ligge.


Jeg er faktisk imponeret over sceneriet og 'fornemmelsen' i filmen - det er ikke let at få det hele til at gå op, med et skrabet budget.
Men skal jeg være ærlig, så tilbyder filmen ikke så meget.. Det er ikke en bestseller der ligger ryg til denne produktion - Og der er lånt lidt rigelig fra klassikere som Aliens og Rumrejsen 2001, så desværre står filmen ikke så unik og at lade som om at det er virkelighed der bliver præsenteret, det er ligesom også set før.


Alt i alt føles filmen som en..okay bog, man trods alt er glad for at have læst... færdig.


Skal denne film ses i biografen?.... Næ!.. Jeg vil mene at en god filmaften vil egne sig bedre.





5 kommentarer:

  1. Helt grundlæggende er problemet at man ikke stoler på sit eget projekt, som man gør i fx Cloverfield, hvor man tør lade være huller i optagelserne. Et par gange hopper man endda helt ud af illusionen for at sikre sig at vi rent faktisk fatter, hvad der sker. Det er bare ikke godt nok.

    SvarSlet
  2. Jeg er helt enig Kim - som en "wannabe reality" så virker den ikke helt troværdig. Det er en god idé, men udførelsen mangler desværre.

    SvarSlet
  3. er den virkelig

    SvarSlet
  4. Desværre er den ren fiktion, hvilket er forholdsvist tydeligt når du ser filmen.

    SvarSlet
  5. Ved en simpel google søgning, kommer der nu en hel del frem om Apollo 18 - 20.
    Chefpilot på Apollo 20 William Ruthledge lever skjult i Nigeria og uploader sine egne optagelser på youtube.
    Apollo 15 opdagede et fremmed rumskib på månen. Apollo 20 fandt rumskibet og bl.a. 2 E.T hvoraf det ene var intakt og i live. Og hvorfor har mennesket ikke været deroppe siden? Nasa havde planer for et rumstation på månen og udvinde metaller. Apollo missionerne blev pludselig droppet. Andre var kommet først.
    Hvorfor har Neil Armstrong aldrig givet interviews om sin tur? Astronomer har siden 1500 tallet registret lysglimt på månen. Fra 1488 til 1970 er der 600 iagtagelser af kraftige lysglimt og flyvende objekter på månen.
    http://www.angelismarriti.it/ANGELISMARRITI-ENG/REPORTS_ARTICLES/Apollo20-NewEvidence.htm

    SvarSlet

Skriv en kommentar.