Contagion

I Steven Soderberghs nye thriller Contagion følger vi konsekvenserne af en dødelig luftbåren virus, som dræber inden for få dage. Mens epidemien hurtigt spreder sig blandt befolkningen, arbejder forskere og medicinindustrien verden over på at kontrollere den panik, som breder sig hurtigere end selve virussen. Samtidig kæmper resten af verdens befolkning for at overleve i et samfund, der er ved at falde fra hinanden.



Premiere: 3. 11.2011



ANMELDELSE

Outbreak - Det er nok filmen som denne igen og igen vil blive sammenlignet med og med rette. Ønsker du at se hvordan filmskabelse er udviklet sig igennem de sidste 15 år, så er disse to film perfekte til sammenligning. Handlingen er stort set den samme, men billedeførelse, brutalitet og følelser bliver i den grad bedre eksponeret i den nutidige produktion. Billederne er tæt på at blive kvalmende realistiske, men heldigvis ikke brugt i en grad så filmen bliver til ren splatter.

Filmen er spækket med de bedste skuespillere på marked, men desværre falder deres præstationer ikke lige heldigt du.. der er ligefrem steder i filmen hvor dialogerne bliver banale og kedelige. Matt Damon leverer igen en fin præstation og filmens dybte ligger da også hos ham. Desværre er han part i spillet alt for lille til at give det samlede billede et ryk op. Til sammenligning var Dustin Hofmann længder bedre i hans skuespil (Outbreak)

Filmen viser fint de politiske, etiske og moralske sider og problemer, håndteringen af en verdensomspændende epidemi kan medføre og pressens magt i dagens samfund.

Filmens store problem er at den ikke tilbyder noget nyt til genren og derfor efterlader en med et lidt tomt indtryk.

Tempoet er fint og spændingen holdes til enden.. dog vel man ikke miste noget, skulle du hente en cola under forestillingen.


Skal denne film ses i biografen?.................Ja.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.