The Three Musketeers (De tre musketerer)

De tre musketerer er Paul W.S. Andersons fortolkning af Alexandre Dumas' kendte fortælling.

D'Artagnan (Logan Lerman) er en ung, frembrusende fyr, der slår sig sammen med de tidligere legendariske, men nu uheldsramte musketerer, Aramis (Luke Evans), Porthos (Ray Stevenson) og Athos (Matthew Macfadyen).

De må stå sammen - alle for én - for at besejre en smuk dobbeltagent og hendes onde arbejdsgiver, der vil overtage den franske kongetrone og starte en krig i Europa.

'De tre musketerer' har været filmatiseret en del gange, men den nye version byder på 3D og er instrueret af Resident Evil-bagmanden Paul W.S. Anderson.

Danske Mads Mikkelsen spiller skurken Rochefort, Milla Jovovich (Resident Evil) er Lady De Winter, Christoph Waltz (Inglourious Basterds) kardinal Richelieu, og Orlando Bloom spiller Herugen af Buckingham.

Premiere: 13.10.2011


ANMELDELSE

Den fornemmeste opgave når man fortolker de gamle klassikere, er at bringe dem noget nyt - og her mener jeg ikke bare filmteknik, men en fortolkning, en drejning..en dybte.

Filmen fejler.. og jeg er ikke helt overbevist om hvorfor? Skuespillet er ikke i top.. enkelte præstationer skinner igennem, men hovedparten falder igennem - om det er instruktøren der fejler, eller det er de omskrevet dialoger.. måske begge, er jeg ikke sikker på.. men én ting står fast - filmen her havde været bedre opført på et teater af en folkeskole. Karakterene er flade og uinteressante, alle som en.. det vil sige, måske... måske har Milla Jovovic (Lady De Winter) lidt at byde på, men hun spiller jo også den forførende, men forræderiske fame fatale.. Hvis hun ikke besad en smule dybte, så havde filmen stået uden stjerner.


Givet at det var sjovt at se Mads Mikkelsen på det store lærred, men jeg tvivler på a dette vil give ham flere muligheder over there.. igen er hans karakter stiv, flad og uden nogen dybte.. og han skulle enda være skurken? 

Igen ser vi en film hvor det er tydeligt, at flere scener er til ære for 3D effekten frem for handlingen - det skal der snart være styr på, ellers ender denne fantastiske mulighed, med at tage livet af god sceneføring.  Sceneriet er smukt.. men igen er det hele for opsat og lugter langt væk af teater. Filmen kunne fint bærer noget mere dystert et billede. Det hele bliver for pænt og nobelt... som det sikkert har været præsenteret så mange gange før i de tidligere opsætninger, men .. hvad er idéen med ag gentage sig selv.. og så i 3D?

Kommer der en 2ér som der kraftigt bliver lagt op til, så skift hele besætningen og instruktøren og så prøv igen... det kan ikke blive meget værre.






 Skal denne film ses i biografen?.........Nej, gå hjem og se en af de gamle indspilninger.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.