The Thing

Filmen 'The Thing' er en gyser, der foregår før begivenhederne i John Carpenters klassiske gyser af samme titel fra 1982.

Kate Lloyd er palæontolog og slutter sig til et hold af norske forskere, der har fundet et rumskib begravet i isen på Antarktis.

I rumskibet finder Kate en organisme, der i første omgang ikke ser ud til at have overlevet styrtet for flere æoner af år siden.

Men nu vågner rumvæsnet op – og det har den særlige evne, at det kan ændre form og udseende efter et hvilketsomhelst levende væsen!

'The Thing' er med bl.a. Mary Elizabeth Winstead (Scott Pilgrim mod verden) og danskerne Ulrich Thomsen (Hævnen) og Carsten Bjørnlund (ID:A).

Premiere 08.12.2011

ANMELDELSE

Det er virkelig oppe i tiden at genindspille de gamle klassikere. Det kan have sin charme, men det skal gøres ordentligt.

Denne film var en af de første film der fik mine øjne op for filmopbygning - den originale version med Kurt Russell, viste hvordan en film sagtens kan udspille sig i små sceneomgivelser og stadig potrætterer store menneskelige dilemmaer, heltemod, gys.. selvfølgelig igennem genialt skuespil, men også et manuskriptarbejde som var gennemarbejdet.



Når man tager en gammel klassiker så kan man vælge at potrætterer den så tæt på originalen som muligt, eller man kan forsøge at tilføje den noget nyt.. begge kan være farlige for det færdige resultat. Men ens for begge er at de skal have respekt for det originale arbejde og det har denne opsætning... Desværre fejler den så på begge områder, når vi taler om at tilføje noget nyt og holder sig til den originale historie.

Filmen er i sin grundvold identisk med originalen, hvilket desværre gør den noget forudsigelig og kedelig, det nye man har tilføjet filmen er klassiske små ændringer.. helten er nu en pige.. uha! det er da vist ikke set før og man har ændret en smule på måden de vil isolerer rumvæsenet på. Det er ikke nyheder der reelt tilfører filmen et nyt pust, det er for let købt og virker ikke helt gennemført.

Skuespillet er på det jævne og med så mange nordmænd og danskere inde over, så sidder man jo næsten og tror at dette er endnu en lavbudget film af Lars Von Trier - Det er altid hyggeligt at se en dansker i store produktioner.. desværre er det sjældent at det går helt godt.




Effekterne er blevet noget bedre, men det skulle de også gerne her 25år senere, dog er de fleste animerede scener holdt i mørke toner, hvilket er naturligt nok for stemning og landskabet, men igen virker det lidt som om at man har sparet lidt i budgettet, for hvad angår visuelle effekter.



Historien ender med at blive lidt flad - vi kommer ikke rigtigt igennem de store menneskelige dilemmaer og hver karakter er ikke rigtig dyb nok til at vi kan identificerer os med dem og så udebliver de store følelser. Bedste præstation i denne omgang må gå til vores kvindelige helt Mary Elizabeth Winstead, hun arbejder godt for rollen og står vel egentligt også for den største ændring ifht.. den originale opsætning. Det er ærgerligt.. men originalen fremstår mere troværdig end denne udgave.


Skal denne film ses i biografen?..........Næ!.. Lej originalen i stedet.









Originalen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.