Don't Be Afraid of the Dark

I gyserfilmen 'Don't Be Afraid of the Dark' er der meget nyt for Sally at tage stilling til – det nye hus og fars nye kæreste, Kim. Og han har dårligt tid til at beskæftige sig med hende, fordi han er så optaget af at sætte det gamle Blackwood Mansion i stand.
Selv om Kim prøver, så tager Sally heller ikke hende til sit hjerte, så Sally har ikke ret meget andet at gøre end at udforske det store hus.
Her finder hun en kælder, som tilsyneladende helt er blevet overset af hendes far… en gammel, støvet, mørk kælder med en gigantisk kamin. Og med et eller andet, der gemmer sig i skyggerne og hvisker hendes navn. 

Premiere: 29.09.2011




ANMELDELSE

Fra tid til anden har man brug for at blive skræmt til død, eller.. næsten da. Leverer denne opdaterede udgave af tv filmen fra 1973, så dette sus i maven? - Næ! Det kan man ikke just sige. Filmen ligger op til det helt store gys, men det er tydeligt at Del Toro ikke er en gysets mester.




Filmen er en god historie og uhyggen bygegs da også langsom op igennem filmen, men det helt store sus bliver det desværre aldrig - scenen er ellers rigtig sat, kulissen er et stort gammelt hus, med massere at figurer og udskåret træ - stort og uhyggeligt.

Skuespillet er i top og Katie Holmes leverer varen, men filmens helt store stjerne er den lille pige Baliee Madison, hende skal vi holde øje med fremover.




Tempoet er fint, du kommer ikke til at kede dig.. Men filmen ville ikke havetaget skade af at fokuserer endnu mere på de små væsener der lever i og under huset - heri ligger et rigtigt eventyr gemt. De små væsener er super godt lavet, det er dog i ny og næ, ret tydeligt at de er lagt ind med computereffekt efter scenerne.. det er lidt ærgerligt, for de  virker ret troværdige og naturligvis super uhyggelige.


Skal denne film ses i biografen?... Ja, tag kæresten med, så har du en at holde i hånden.







Filmplakaten fra den originale film:

















Her er et klip fra den originale film.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.