Klassefesten

’Klassefesten’ er en komedie med Anders W. Berthelsen, Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus.

Troels og Nikolaj er på vej til Jylland for at fejre 25-års jubilæum med deres gamle folkeskoleklasse. Der er sket meget siden årene i folkeskolen, og dog – de gode gamle roller er trods tidens gang i høj grad uændrede, og gamle hængepartier og uforløste drømme er en stor del af den bagage, de har med sig på turen.

Premiere d 13.10.2011

ANMELDELSE

Denne anmeldelse kommer måske lidt tidligt, for sandheden er at jeg kun har set en ufærdig version.. men, skal man se en dansk film, så kan det næsten ikke være bedre end hos Nordisk Film. De små bindingsværkshuse og de slidte veje sender dig til en fordums tid, hvor folk stimlede samme i forventning over Ballings seneste projekt..Olsen banden.. Ak ja!.. minder..

Nå men.. med forbehold for ændringer inden premieren, så mener jeg at Nordisk film her har en helt klassisk dansk film. Den gør alt det som danske film gør bedst.. og det har aldrig være de poetiske dialoger (dansk lyder som en svensker der kaster op i en postkasse) eller et overvæld af bomber og effekter.. næ!.. det er genkendelsens varme der runder kanterne på denne film. Det er venskab, midtlivskrise, mandehørm, følelser og en enkelt tåre i øjenkrogen og dette billede bliver sat på lærred af tre af de bedste skuespillere herhjemme.

Helt basalt starter filmen en smule sløvt og dele af "forhistorien" fungerer ikke optimalt - igen kan det skyldes den lidt rå udgave jeg selv har set, men.. når filmen tager fat på indholdet, når vi får isoleret vores tre hovedpersoner, så tager filmen form og tempoet skrues i vejret.

Filmen er i den grad bygget op på one liners og fald på halen humor, en sammenligning med den kommende film "Tømmermænd i Thailand" vil måske ikke være helt i skoven.

Det fungerer.. filmen leverer faktisk både indhold og humor... får de lagt en smule mere dybte i filmen, så har de en vinder på hånden.

Det er givet at man skal gide danske film, for denne oser af danskhed.

Danske film har det med at få et TV indtryk og denne er ikke en undtagelse. Det kan være problematisk at have en så dansk film, men at målgruppen befinder sig mellem 14(16)-50.. det burde være en familiefilm, men de voksne temaer i filmen gør den bedst egnet for et lidt ældre publikum.







Skal filmen ses i biografen?.................Hvis du er til klassiske danske film... ja.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.