Priest

I 'Priest' spiller Paul Bettany en præst, der forsøger at redde sin niece, som er blevet kidnappet af vampyrer.

Filmen får premiere d. 16.06.2011

ANMELDELSE

I en overflod af animationsfilm og tøseflimmer, så var det en lettelse at se Paul Bettanys (også set i Legion) navn i listen af film som skal ses igennem..og skuffet blev jeg ikke da jeg læste lidt om handlingen - men kunne filmen så leverer?

Det er helt klassiske termer der arbejdes med her.. god imod ond, præster imod vampyrer og selvfølgelig en prinsesse der skal reddes... hmm..

For at få det negative af vejen først.. og der er virkelig ikke meget at komme efter i den afdeling.
Stemningen er klart dyster..ala i en periode ude i en ikke så fjern fremtid.. og alle billedrammer er holdt i mørke, næsten sorte nuancer, hvilket kan være en nem, billig løsning til at sætte stemningen uden at skulle bruge for mange penge på location og scener, men.. det fungerer heldigvis her og passer perfekt til denne film.. det er mørkt, men ikke tarveligt.

Til tider kan scenevalget fremstå lidt snævert, men bruger ofte små scener, hvilket kan virke lidt billigt og ikke helt gennemført - men igen.. så sætter det stemningen meget godt, man kunne dog have brugt lidt mere tid på indtrykket i sceneriet.

Normalt vil jeg have en negativ bemærkning omkring 3D som i den grad er blevet skambrugt for at sælge dårlige historier - men,.. effekterne fungerer præcist efter hensigten i denne film. Det er stadig gennemskueligt hvor scenerne er fokuserede/lavet til disse 3D effekter, men hér fungerer det som når man i en kung fu film ligeledes skal se krumspringene i slowmotion.. namenam.. det ser godt ud.

Historien/plottet holder fint og selvom handlingen ikke ligefrem tilbyder overraskelser i den store stil, så holdes interessen ved lige filmen igennem. Tempoet er hurtigt og du kommer ikke til at kede dig.

Filmen er ikke en episk fortælling i den ædle kunst af dialog, men skuespillet er godt og selvom det er en action præget film, så får man ikke den der "I´ll be back" fornemmelse, dårligt skrevet film kan have. "prinsessen" Lucy Collins (Phil Collins datter) har måske ikke så mange linier, men hun klare det faktisk godt og jeg glæder mig til at se hende igen.

Filmen giver også sit eget bud på hvordan en vampyr skal se ud.. denne gang er de beskrevet i et ret futuristisk udtryk, hvilket gør dem endnu mere uhyggelige og dyriske... det fungerer perfekt!

Filmen lægger kraftigt op til en opfølger, men det ødelægger heldigvis ikke denne films helhed - jeg glæder mig blot til den næste.

Skal denne film ses i biografen?.............Ja!.. absolut.. kunne ikke forestille mig hvorfor man ikke skulle??







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.