Super 8

Super 8 foregår i sommeren 1979.

En gruppe venner er vidner til et katastrofalt toguheld, imens de er i gang med at optage en super 8 film, og snart får de mistanke om, at det slet ikke var et uheld.

Byens hunde forsvinder på mystisk vis, og andre uforklarlige begivenheder begynder at ske.

Den lokale betjent forsøger at finde frem til sandheden om, hvad det er, der sker – noget som er mere frygtindgydende, end nogen kunne have forestillet sig.
Super 8 er en science fiction-film fra J.J. Abrams, skaberen af 'Cloverfield' og serien 'Lost'. Elle Fanning fra 'Somewhere' spiller et af børnene.

Premiere 28.07.2011

ANMELDELSE

Når man gør der rigtigt, så fungerer det som regel.
At lægge perioden hvor handlingen udspiller sig, i 1979, er intet mindre end genialt. I 1970-80érne havde man måske lidt en naiv tilgang til "aliens" og et utal af forskellige produktioner omkring invasioner fra det ydre rum, fandt vej til de ivrige seere - og jeg fornemmer fint den lidt naive streg i denne produktion - dog har man ikke løbet linen ud, hvilket ville give filmen et plat udtryk, men man har holdt fokus på de mindre historier i historien.

Det er nemlig fortællingen om savnet til en mor, den første sprøde kærlighed, venskab og teenageres kamp for forståelse og løsrivelse fra forældrenes tyranniske greb - det er kort sagt, historien om 5 venner der binder denne film sammen.




Udtrykket er ganske vist holdt lidt naivt og der er skruet ned for dimser og dutter som skal overbevise os seere om at dette virkeligt drejer sig om noget fra rummet af, men desværre er det gamle triks at skyde filmen mørkt, så man ikke kan se detaljer, skambrugt i denne produktion.. hvilket er lidt ærgerligt,  for 70ér udtrykket kunne virkelig godt have tålt dagens lys.. den giver filmen varme.

På billedet her i højre side, kan man se skitsearbejdet til rumvæsnet.



Skuespillet er i orden, men desværre kunne man have fået meget mere ud af filmen, havde man valgt ikke at holde den i den Disney ramme, hvor intet når at blive rigtig uhyggeligt, før det igen bliver godt. Den naive kærlighed er underspillet, konflikten imellem vennerne er let gået over og løsrivelsen fra forældrene, virker ikke overbevisende.
Der mangler simpelthen lidt dybte.




Skal denne film ses i biografen?.............Ja, det kan den måske nok tåle, men IKKE hvis du søger en Sci-Fi gyser.



2 kommentarer:

  1. Mere elendig film har jeg ikke set længe. Håbede under hele filmen, at der ville være en "rød tråd". Der er lidt gys og en flot filmet ulykke. Langtrukket børnefnidder og amerikansk heltedyrkelse, når det er værst. Følger virkelig at mine penge og min tid var spildt. Måske bedst egnet til aldersgruppen under 20 år. Kan slet ikke anbefales til voksent publikum.

    SvarSlet
  2. Enig i at filmen bedst holder sig til et lidt yngre publikum.

    SvarSlet

Skriv en kommentar.