Tower Heist 'Svindel på højt plan'

I 'Svindel på højt plan' har Josh Kovacs (Ben Stiller) i mere end 10 år haft ansvaret for en af de mest luksuriøse og bedst sikrede beboelsesejendomme i New York. Intet undslipper hans opmærksomhed.

Men øverst oppe, i den mest prangende lejlighed, sidder Arthur Shaw i husarrest for at have stjålet 2 milliarder dollars. Og hvem er det gået værst ud over? Personalet, som arbejder i ejendommen, og hvis pensioner han havde ansvaret for.

Og Arthur skal blot vente et par dage mere for at slippe af sted med den perfekte forbrydelse, så Josh og hans kollegaer søger hjælp hos småforbryderen Slide (Eddie Murphy) til at planlægge det umulige... At stjæle, hvad de er sikre på, er skjult i Arthurs bevogtede lejlighed

'Svindel på højt plan' er instrueret af manden bag Rush Hour-filmene, Brett Ratner, og har Ben Stiller og Eddie Murphy i hovedrollerne.

Premiere 10.11.2011

ANMELDELSE

En yderst kompetent samling skuespillere, når vi taler om let humor. Det kan mærkes filmen igennem, at alle ved hvad de laver.. lidt skuffet er jeg dog over Gabourey Sidibe.. igenenm de sidste film jeg har set med hende, efter hendes gennembrud, er hendes stil frosset fast og hun evner kun at spille én rolle/type - ærgerligt! I filmen her spiller hun en tjenestepige som bliver rodet ind i planen om at stjæle personalets pension tilbage - som deres boss har tabt/svindlet væk. For at bryde hendes karakter, har man/hun tillagt sig en jamaicansk accent, hvilket ikke er gennemført og virker ufrivilligt komisk - det skulle man nok have ladet være med. Pyt!.. den øvrige flok spiller overbevisende.

Historien er gennemført, selvom der absolut findes huller her og der.. et eksempel er at  Josh Kovacs (Ben Stiller) naturligvis har lidt svært ved at overbevise sit lille team om at gennemfører et røveri, er en god idé. Det giver en del gode scener.. men ud af det blå, så har han alle mulige andre ansatte med på planen og det helt uden at behøve at spørge dem først - det giver ingen mening og minder mest af alt om fejl i sammenklipningen.

Filmen starter lidt sløvt, men opbygger moment som den skrider frem - dette er en film hvor smilet skal bærer historien og det udføres tilfredsstillende, men .. jeg mangler dybte. Vi har naturligvis lidt småhistorier af den sædvanlige skuffe, kærlighed, forræderi, den lille mand der vender sig imod systemet osv. Men vi kommer aldrig helt derned hvor tåren ligger i øjenkrogen - suget i mellemgulvet udebliver bla. fordi vi ikke får mere at vide om de enkelte personer, deres motiver, ders tvivl, deres personlige historie og rejse igennem livet, der gør at de nu står hvor de gør. Kort fortalt er der ikke nok vægt bag projektet.

Det er god underholdning.. i den lette ende.

Skal filmen ses i biografen?................Ja, den er hyggelig.

 



2 kommentarer:

  1. Jeg synes også den var super hyggelig, og et par gange rigtig sjov.

    Det er jo et vanvittigt cast, der tæller både fortidens komedie herskere (Stiller, Murphy, Alda, Broderick) samt nutidens hotteste navne i for af Affleck, Pena og Sidibe (samt Leoni fordi hun er skide hot).

    Men fin film, hvor især Murphy genvinder en smule af den respekt, som han har sløset væk på åndsvage film de sidste 20 år.

    SvarSlet
  2. Som en "Murphy" film holder den vand - men det samlede billede er noget mudret.. men, sådan er let humor vel ofte?

    SvarSlet

Skriv en kommentar.