Happy Feet 2

Animationsfilmen 'Happy Feet 2' er efterfølgeren til pingvin-filmen fra 2006.

Mesterstepperen Mumle har et problem: Hans lille søn Erik lider af danseskræk. Af angst for at danse løber Erik væk og møder den mægtige Sven, en pingvin, som kan flyve!

Mumle har ikke en chance for at konkurrere med dette karismatiske nye forbillede. Men tingene bliver værre, da verden rystes af magtfulde kræfter.

Da Mumle samler alle pingvin-nationer og alle mulige fantastiske skabninger – fra bittesmå krebsdyr til gigantiske søelefanter - for at bringe verden tilbage på ret køl, indser Erik imidlertid sin fars mod.

'Happy Feet 2' er ligesom etteren instrueret af George Miller, der vandt en Oscar for bedste animationsfilm 2006.

Premiere 25.12.2011

ANMELELSE

Filmen fejler på det værste område muligt - den tilbyder ikke noget overraskende nyt. Jow jow.. filmen er spækket med stjerner, som du jo altså kun kommer til at nyde, hvis I vælger den engelske version.. på dansk har den så endnu mindre at tilbyde.  

2006 versionen havde et nyt tema, med stepdans og musical vibes - anden gang er det bare ikke længere nyt.

På helt klassisk vis, bliver vi introduceret for nogle nye karakterer, naturligvis tillagt stjerne stemmer. Men desværre virker det ikke fornyende og handlingen står noget forudsigelig og ikke særlig nyskabende tilbage. Faderen kunne ikke synge og nu kan sønnen ikke danse - wauw! Hvordan har de dog fundet på det?


Filmen låner tilmed et godt gammel trix fra flere andre film, når nu hovedhandlingen ikke holder vand, så skab et par sidekarakterer som igennem filmen kan fylde ud med sjove og underlige små indlæg - De præsenteres i denne omgang som de to små krilll venner Will (Brad Pitt) og Bill (Matt Damon) - De leverer naturligvis budskabet om at selv det mindste dyr, har stor betydning derude i verden. Desværre er de ikke helt så sjove som man kunne have håbet på og deres tilstedeværelse, bliver ofte bare irriterende.

Budskabet/'historien i historien' i filmen er noget rodet. Det kunne være vores gamle stepdansers oplevelse og nye rejse som bekymret forældre der skal lære at sætte sine børn frie. Det kunne være vores nye lille ven Erik´s (Mumle´s søn) oplevelser og eventyr på egen hånd og hans oprør imod normalitet og flokmentalitet som pingviner lever under. Det kunne være historien om at selv den mindste skæbne er en vigtig brik her i livet.. tjaaa.. det kunne være klimaforandringer - måske er det det hele?

Det bliver for omfattende og for rodet og imod filmens egen pointe, så kan selv den mindste og simple historie, give de største oplevelser. Her favner man desværre for bredt og sjælen forsvinder.

Samlet giver filmen måske en oplevelse, men... kun hvis du ser den med alle stjernerne på engelsk, på dansk vil den falde helt igennem.


Skal filmen ses i biografen?..........................Hvis du ELSKER animationsfilm.. på ENGELSK!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.