Tintin: Enhjørningens hemmelighed

'Tintin: Enhjørningens hemmelighed' er Steven Spielbergs nye Tintin-film baseret på Hergés berømte tegneserie.

Da Tintin falder over et mystisk flaskeskib, begynder et eventyr for den unge reporter, hans hund Terry og vennen Kaptajn Haddock.

De skal nu løse en gåde, der er efterladt af Haddocks forfader Sir Francis Haddock fra det 17. århundrede, som kan føre dem til piraten Red Rackhams gemte skat.

Tintin og Haddock må nu forsøge at skaffe tre identiske modeller af Sir Francis' skib, Enhjørningen, men det går op for dem, at kriminelle også er ude efter modelskibene.


Premiere: Spiller i biografen nu.

ANMELDELSE


'Enhjørningens hemmelighed' er måske lidt misvisende, for filmen her blander flere albums sammen..dog med Enhjørningen som central udgangspunkt. Det gør ikke så meget for filmen i helhed, men som gammel fan af Tintin, forvirrede det en smule.

Filmen er ikke en typisk animationsfilm, men en motion capure film, hvor personerne bliver spillet af virkelige skuespillere. Det fungerer rigtigt godt og indtrykket er overbevisende.. man glemmer hurtigt de lidt grove billeder fra den originale tegneserie.
 

Elsker man Tintin kan man dårligt blive skuffet, men alligevel er noget ikke helt som det skal være.. måske fungerer Tintin bare bedst i papirudgave? Det er jo ingen hemmelighed at Den gæve kaptajn har gennemgået en hel del censur og det er desværre også tilfældet i denne udgave, eller.. næsten da.. for kaptajnen drikker stadig som et hul i jorden og det har en hel central rolle i denne film, det er sjovt, men desværre bander han ikke længere og har i den omgang også mistet noget af sin 'manddom' - han er lidt groft sagt blevet reduceret til en lallende tåbe.

Historien, selvom den er sammensat af flere album, er let genkendelig, hvilket i starten var rart og trygt, men desværre også noget dræbende for spændingen.

Tempoet er holdt højt, men alligevel havde den lidt svært ved at fastholde min interesse, hele vejen igennem filmen.

Tintin er et levn fra fortiden og det gør også at den ikke byder sig ind i nutiden.. Man genkender ikke sig selv i filmen, hvilket kan få den til at virke lidt overfladisk - Det er på en gang rart at blive ført væk i en historie, men dybten udebliver af samme årsag.. det er lidt ærgerligt.






Skal denne film ses i biografen?    Ja, men måske skal I se den med dansk tale. Sådan huskes tegneserien og filmen er holdt i trit med denne.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.