The Rum Diary

"The Rum Diary" omhandler den alkoholiserede journalist Paul Kemp (Johnny Depp), der bliver skyllet op af havet i 1950'ernes Puerto Rico. Ribisi spiller en drikfældig journalistkollega, mens Eckhart medvirker i rollen som Sanderson, en rig jordejer, der tror, at alt har en pris og introducerer Kemp for en anderledes livsstil. Derudover optræder Amber Heard i rollen som Chenault, en frisindet kæreste til en af Kemps kolleger, der har en affære med Kemp i forsøget på at få ham til at tage væk med hende.
Bruce Robinson ("Withnail & I") instruerer efter eget manuskript. Depp har tidligere spillet hovedrollen i Hunter S. Thompson-filmatiseringen "Fear and Loathing in Las Vegas" fra 1998, som Terry Gilliam instruerede.

Premiere 19.04.2012



ANMELDELSE

Hvad der dog ikke har ligget af spænding og mystik omkring tilblivelsen af denne film. Hunter S. Thompson var notorisk kendt for at blande fiktion og realiteter sammen, hvilket denne film bla. også er et produkt af. Filmen var færdigoptaget tilbage i 2009, Thompson begik selvmord tilbage i 2005 om det har haft noget betydning for færdiggørelsen af filmen ved jeg ikke? Du kan læse mere om Thompson her: Hunter_S._Thompson

Jeg er stor fan er Johnny Depp og befriende var det at se ham i en alkoholiseret rolle og ikke minde om en vis kaptajn.
Det er fra filmens start lagt op til drama, men med en let hånd som fører dig igennem historien.  Puerto Rico, alkohol, stoffer, kærlighed og politik.. 1950érne... Cadillac, cigarføring, rom og tætte slør af røg..jow jow.. stilen er lagt og den er gennemført. Sjælden ser man så færdigt et indtryk i film i dag - man bliver grebet af stemningen og suget ind i hvert billede.. det er en flot film.

Skuespillet er i orden.. det er ikke banebrydende, men overbevisende. Tragiskkomisk er det at det er tekstforfatteren her som mangler evne. Med syn for at det er en af hvor tids markante forfatterer der ligger ryg til denne produktion, så er det en dødssynd når dialoger ikke er fængslende og medrivende.




Vi finder alle ingredienser til det helt store drama.. politik, kærlighed, kriminalitet, korruption..og meget mere.. men desværre evner filmen ikke at fastholde et moment i bare ét af disse potentialer. Det virker som om at filmen er klippe i så let en hånd, at vi aldrig kommer helt ned i dybet.. at den udstillede barske virkelighed bare er for sjov. Det giver mening hvis man ser det ud fra den alkoholiserede journalists virkelighedsopfattelse, med rom, smøger og stoffer som næringskilde, så må det være svært at sanse sine dybe følelser, eller bare virkeligheden -og på den måde kan "letheden" i filmen godt forstås. Desværre dræber det bare helheden og filmen minder mest at alt om et oplæg til et nyt og bedre afsnit, der hvor hovedhistorien ligger.

Tempoet daler i filmen og mod slutningen er det kun den dræbende følelse af magtesløshed der følger en til dørs - Det er ærgerligt at sidde tilbage med en følelse af, at der kunne have været en bestseller i denne historie..et eller andet sted.


Skal denne film ses i biografen?...........Nej!





2 kommentarer:

  1. Det er jo helt væk. Hvordan kan du give Moneyball 3 stjerner og denne 1?!
    Hvorfor kan folk ikke se film for hvad de leverer af budskab, istedet for at skule til hvad alle andre mener er 'hot'?

    SvarSlet
  2. Tjaa.. Det er jo en smagssag, men man kan dog til mit forsvar sige at Moneyball trods alt er nomineret til en Oscars.

    Tak for din kommentar og bliv endelig ved, det er jo helt fint at vi ikke skal være enige. :)

    SvarSlet

Skriv en kommentar.