Chronicle

I science fiction-filmen 'Chronicle' opdager tre high school-venner en skjult kilde til overnaturlige superkræfter, og tager på en landevejstur for at afprøve kræfterne ved at lave fis og spas.
Men selvfølgelig er så stor en magt ikke noget at spøge med, hvilket de hurtigt må erkende, da især én i gruppen begynder at misbruge sine kræfter...

'Chronicle' er instrueret af debutanten Josh Trank.


Premiere: 19.04.2012





ANMELDELSE

Det er faktisk ikke et dårligt koncept. Det er jo ikke helt ukendt at teenagere i dag kæmper med forskellige problemer i deres hverdag i dag. Og her er der så lagt vægt på specielt et af hoved temaerne i dag..mobning.

Hvad ville du gøre hvis du igennem din barndom ikke bare skulle leve med en voldelig far og en terminal syg mor, men også blev mobbet hver dag, dag ud og dag ind.. så en dag bliver du udstyret med superkræfter og du har nu mulighed for at alt i denne verden - kan du modstå fristelsen til at tryne dine plageånder?



Filmen her giver et bud på det og det fungerer faktisk meget godt. Historien hænger sammen og bevæggrundene for de beslutninger vores unge helte tager, er fint forklaret. Men kan dog mærke at instruktøren ikke er så garvet i faget og en smule mere dybte i de enkelte karakterer, samt et måske, lidt mindre utroværdigt miljø, ville have klædt filmen. Et irritationsmoment er hovedpersonens ønske om at optræde som amatør filmfotograf uden umiddelbart at begrunde fascinationen som ligger ham dybt i hjertet, så meget at han faktisk vælger at beholde kameraet, frem for at købe medicin til sin døende mor. Dette valg i filmen går så igen til et andet "problem" - filmen vises i håndholdt kameraføring 90 procent af tiden, ligesom vi så det i f.eks. Blair Witch, det kan man jo syntes om eller ej, men her giver det en lidt kedelige amatøroplevelse - heldigvis er ikke alt optaget fra first person og de scener man ser sidst i filmen til det endelige opgør, de er faktisk ret imponerende.



Skuespillet er i orden uden at være prangende, men det er ikke de dybe dialoger der bærer denne film - så er det sagt. Alligevel var jeg fanget igennem størstedelen af filmen.


Skal denne film ses i biografen?.............Ja, det er jo en superheltefilm.





  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.