The Grey

I filmen 'The Grey' beskytter Ottway (Liam Neeson) en olieboring i Alaska mod naturens vilde dyr. Da turen endelig går hjem, styrter flyet ned midt i ødemarken uden myndighedernes viden. Den overlevende gruppe må nu stå sammen imod kulden, frygten og ikke mindst flokke af ulve.

'The Grey' følger nu den overlevendes gruppes forsøg på overlevelser, hvor Ottways kendskab til rovdyrenebliver en stortil hjælp. Men er det nok til at overleve den desperate situation?

'The grey' er em thriller, og er instrueret af Joe Carnahan, som fik sit gennembrud med den hårdkogte Narc (2002), og som i 2010 iscenesatte actionfilmen The A-Team.

Premiere 15.03.2012


ANMELDELSE


Til at starte med kan man jo konstaterer at der ikke er tale om nyskabelse her. Vi har igen og igen set film om flystyrt og kampen om at overleve. Skal man tilføre noget nyt, så skal det ske i "fortællingen" i fortællingen.. altså ikke om det åbenlyse der driver handlingen, men om karakterenes rejse igennem filmens historie. Her er "fortællingen" liv og død - et ret stort emne som skal tøjles og indsnævres, så tilskueren ikke tabes, men holdes fast i en form for pointe... iagttageren skal altså også igennem en rejse.


Det lykkedes bla. igennem et rimeligt fornuftigt skuespil, at holde budskabet rimeligt snævert og forståeligt og selvom filmen i ny og næ halter med at virke troværdig, så rækker Liams præstationer langt og filmen får et fornuftigt spil som kan holde dit fokus.








Til trods for det store emne der er slået op, så er der desværre ikke helt nok dybte i filmen og et af det største problemer er helt simpelt, at vi ikke får lov at leve os nok ind i de enkelte karakterer. Skal vi helt ned i følelsesregistret, så kræver det at vi får log at spejle os selv i de personer der skal bære filmen. De skal være troværdige og de skal fange vores medfølelse og forståelse. Det kræver et fantastisk skuespil men også de øvrige ting omkring produktionen skal falde på plads.. manus og instruktion skal være i orden - desværre er det hele ikke gået op i en større helhed i denne film.


Sammenlagt er handlingen en anelse tynd, set i forhold til filmens budskab.. et god skuespil retter en anelse op på det.




Skal denne film ses i biografen?..............Ja, det kan den faktisk god klare.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.