Green Zone

'Green Zone' er et krigsdrama med Matt Damon som Roy Miller, der bliver chefsergent under den amerikansk okkupation af Bagdad i 2003.
Roys soldater må kæmpe sig gennem trafikpropper, vikle sig ud af køer af civile i ophidset kamp om vand og brændsel og dukke sig for snigskytter, der endnu ikke har opgivet kampen.
De kommer på sporet af en højtstående irakisk general, der havde ansvaret for Saddam Husseins våbenprogram, men konkurrerende efterretningstjenester er også ude efter generalen.
I små teams søger de efter Husseins masseødelæggelsesvåben, som formodes skjult i den irakiske ørken.
Lureminer, overalt hvor de bevæger sig, gør deres jagt på dødbringende kemikalier til et livsfarligt arbejde, og frustrationen stiger som dagene går.

'Green Zone' er instrueret af Paul Greengrass, som også instruerede Damon i de to seneste film om Jason Bourne.

ANMELDELSE

Ja, jeg er klar over at denne film allerede har haft premiere.. men fra tid til anden vil disse alligevel dukke op.

Kan du lide film som Bourne ultimatum og Bourne Legacy osv... tjaa. og så selvfølgelig Matt.. så har du her opskriften på en film lige for dig.

Selvom vi efterhånden kender til flere facts omkring krigen i Bagdads gader.. så fant vi jo aldrig nogle masseødelæggelsesvåben.. og hvorfor?

Dette forsøger denne film at at give et svar på.. det er fiktion.. men fiktion som ligger tæt op af de facts vi i forvejen ved om krigen - og det virker!..

Filmen er godt skruet sammen og skuespillet er rigtigt fornuftigt. Scenerne er som var du i Bagdad selv..og konstant sidder du på kanten af dit sæde.


Skal denne film ses i biografen?........................ Ja, det skulle den.. hvis ikke det er for sent nu.. så løb derned.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.