Robin Hood

En film af Ridley Scott.

I det 13. århundreds England tager Robin Hood og hans håndgangne mænd kampen op mod korruptionen i Nottingham og står i spidsen for et oprør mod kongemagten. Historien om mesterbueskytten Robin begynder, da han går i Kong Richards tjeneste i krigen mod Frankrig. Efter Richards død rejser Robin til Nottingham, som lider under den korrupte og despotiske sherif, der overbeskatter byen. Robin forelsker sig i den slagfærdige enke Lady Marion. Hun er dog usikker på, hvilke hensigter korsfaren fra de dybe skove har. For at redde byen samler Robin en gruppe mænd, som udser sig den forkælede overklasse som deres mål.


ANMELDLESE
 
Historien er vel ingen overraskelse og dette  er jo heller ikke den første fortolkning af legenden om Robin Hood - alligevel glædede jeg mig til gensynet og min forventninger lå højt.
 
Scenerisk er filmen ikke overdrevet og scenerne er rigmeligt valgt. man sidder med en god følelse af Old England (koldt, gråt og barskt) - en smule storhedsvanvid ville måske have klæde et par at scenerne, men allroundt fungerer indtrykket efter hensigten.
 
Filmen er prydet med nogle store navne, men man får ikke rigtig mulighed for at nyde deres præstationer og flere navne kunne nemt være byttet ud for mindre kendt ansigter. Der er som sådan ikke rigtig noget at sætte på den enkelte skuespiller.. manus holder bare lidt for meget igen og man kan god få en fornemmelse af at filmen er klippet lidt kort -  en mere fyldestgørende historie over de enkelte karakterer ville have klædt filmen som helhed.
 
Tempoet er fint.. dog kunne jeg sagtens blive fjern i visse sekvenser under filmen da der simpelt mangler noget nyhedsværdi undervejs. 
 
Det er modiget at genindspille en klassiker og i denne omgang er man sluppe noglelunde fra det.. det kunne have gået helt galt.
 
 
Skal denne film ses i biografen?... Det kan den sagtens, men.. køb godt med guf til, så bliver oplevelen endnu bedre.
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.