A Single Man

En film af Tom Ford.

'A Single Man' foregår i 1962, hvor hele verden er optaget af Cuba-krisen og truslen mod verdensfreden.

George Falconer (Colin Firth), en 52-årig universitetsprofessor, har svært nok ved bare at overskue sit eget liv, da hans elskede partner Jim (Matthew Goode) dør. Desuden bliver han forfulgt af en af sine elever.Veninden Charley (Julianne Moore) hjælper George, men hun har sine egne problemer at slås med.

'A Single Man' er en dramatisk og følelsesladet rejse gennem en dag i Georges liv og en romantisk fortælling om afbrudt kærlighed, om ensomhed, og om vigtigheden af at opdage og værdsætte livets små øjeblikke, som kan lede til nye muligheder.

ANMELDELSE

Brokeback Mo.. eller hmm.. A single man er ikke filmen for aktionbøffer og selv havde jeg lidt overvejleser inden jeg satte mig til at se filmen. Min overvejelser blev gjort til skamme.

FIlmen interesserer dig fra start.. på en underlig dragen facon bliver du fastholdt i handlingens faste greb. Tempoet er ikke hurtigt, nærmest i slowmotion, hvilke måske nok vil forskrække visse filmseere, men alligevel bliver det alrdig kedeligt. Karakteren, ja.. jeg mener "karakteren" og ikke "karakterene" for denne film i i særdeleshed bygget op om hovedpersonen, er så velskrevet og dyb at han holder dig interesseret fra start til slut... og selvom "plottet" ikke ligefrem er nyskabene eller overrsakende, så er helheden så vel tilrettelagt og scenerne så godt skåret,at du aldrig gribes af virkeligheden omkring dig.. du er fanget af filmen - flot!


Skal filmen så ses i biografen?... under de rigtige forhold. Hvis du tænder på ordet intellektuel, så er det et must. - Ellers vil din kæreste og dig få en hyggelig aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.