Solomon Kane


'Solomon Kane' er et nostalgisk gensyn med den tabte sværd og troldom-fantasygenre, som vi kender den fra bl.a. 80'ernes Conan-film. Den er såmænd også bygget på en figur af Robert E. Howard, selvsamme mand som skabte Conan-figuren. Vi befinder os i et univers, hvor rigtige mænd vader rundt i mudder til knæene, grynter, går i snørestøvler og læder og dræber drager med store sværd for at redde nødstedte prinsesser. Solomon Kane er lejemorder, og efter han har solgt sin sjæl til djævlen - i et forsøg på at opnå tilgivelse - bekæmper han ondskab, hvor end han ser den. Og der er nok ondskab at bekæmpe i en mørk middelalder befolket af alskens skumle væsener og magtsyge troldmænd. I en tid hvor fantasy har udviklet en tendens til at blive ren, harmløs børnevenlighed, er 'Solomon Kane' befriende ubarmhjertig og barsk i tonen. Så hil sværdet, mudderet og den voldelige død med morgenstjerne! Filmen er instrueret af Michael J Bassett, som i 2002 debuterede med den glimrende skyttegravs-gyser 'Deathwatch', og på rollelisten finder vi blandt andet Max von Sydow.

ANMELDELSE
 
Endnu en eventyrsfilm.. Jeg elsker det og mine forventninger var tåenhøje..
Filmen er godt gennemarbejdet og plottet holder 100% det er en fantastisk historie om det gode mod det onde.. og én mands kamp.
Sceneriet er fra frankrig, men jeg er nu mere hensat i det skotske højland og atmosfæren er helt i top. De computeranimerede sekvenser er godt lavet og falder fint i spænd med historien som helhed.
Spuespillerpræstationerne er gode og skuespillerne godt valgt til de enkelte roller.. jeg ville dog gerne have set lidt dybere fortælling i de enkelte personer, netop da filmen jo handler om indre splid og vejen mod frelse.. dette er en film som godt kunne have varet 3 timer længere.. ikke fordi at tempoet er for presset, men fordi beskrivelsen af de enkelte karakterer burde være gået mere efter i detaljer - men det været sagt, så er det også det eneste jeg kan sætte en finger på.
 
Glæder mig til 2éren.
 
 
 
Skal denne film så ses i biografen?... Det burde den ja!.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.