Centurion

Neil Marshall fik sit internationale gennembrud med Dogsoldiers og fulgte filmen op med den nu klassiske gyser The Descent. Siden hen skabte han den lettere skuffende Doomsday, men nu siges instruktøren at være tilbage i topform med actionfilmen Centurion.

Centurion handler om romeren Quintus, der sammen med general Virilus marcherer den legendariske niende legion nord på, for at udrydde pikterne og dræbe deres leder Gorlacon. Undervejs overflades legionen af en hidtil ukendt fjende, der tilfangetager Virilus og efterlader Quintus med en håndfuld overlevende mænd. I et kapløb med tiden, forsøger Quintus nu at redde sin øverstbefalende, samtidig med at han og resterne af legionen forsøger at komme tilbage bag Roms murer.

Centurion har Michael Fassbender, Dominic West, Olga Kurylenko og danske Ulrich Thomsen på rollelisten. Sidstnævnte spiller pikternes leder Gorlacon.

ANMELDELSE

Jeg havde eller glædet mig til at se Ulrich Thomsen på det store lærrede og filmen her havde jo alt at byde på.. på parpiret. Men desværre skuffer Neil Marshall igen igen.. han burdenok finde sig noget andet at tage sig til, end at lave film.
Filmen skulle have været den store fortælling og et godt gennembrud for Ulrich på den internationale scene, men noget er bare ikke faldet på plads i denne produktion.
Umiddelbart er sceneriet i orden og det er tydeligt at der er penge bag produktionen.. kampscenerne fungerer fint og kameraføring er i orden.. ja, selv drejebogen synes at kunne efterlade en god film her.. så hvad gik galt?

For det første giver filmen ikke rigtig mening.. den røde tråd løber ikke igennem filmen og man er ikke rigtig klar over hvor plottet ligger.. man nærmest venter hele vejen igennem filmen på at filmen ligesom snørres sammen i noget meningsfyldt, .. men forløsningen udebliver. I stedet rundes filmen af i noget banalt følsespladder som kunne være skrevet af en 4 årig.

Jeg er sikker på at meningen var god.. men resultatet kunne næsten ikke blive tyndere - kun grundet min fetich for disse film, har jeg sneget mig op på to stjerner.. og det er måske nok også for meget.

Skal denne film ses i biografen?..............Heldigvis er der p.t. ingen planer om at sætte den på lærrede i DK.



 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.