Conan The Babarian

Mægtig, muskuløs og manisk. Den barbariske kriger Conan er det hele. I 'Conan the Barbarian' er han ude for at hævne sin fars død og nedslagtningen af hans landsby Cimmerias beboere. Conans hævntogt fører ham til kampe mod kæmpemæssige rivaler, glubske monstre og umulige odds, mens det går op for ham, at han er den eneste, der kan redde landet Hyboria fra undergang. ’Conan the Barbarian’ blev filmatiseret med Arnold Schwarzenegger i 1982. I denne nye film spilles karakteren af Jason Momoa (tv-serierne ’Baywatch’ og ’Stargate: Atlantis’).


Premiere d. 18.08.2011 




ANMELDELSE 

Hvilket dejligt gensyn, men havde jo helt savnet den gamle barbar - Den gode Conan er skrumpet en smule, men det gør nu ikke noget. Den gamle Conan havde det jo lidt med at skære nogle ret sjove grimasser - Det er heldigvis lagt på hylden.
Vores nye barbar har fået en lidt dybere karakter som står godt til filmens stemning og generelt gør vores nye ven det udemærket. Skuespillet er ikke just ypperligt og det kan siges hele vejen rundt.. det virker bare ikke overbevisende, at filmens kvinder har silikone bryster og trimmede øjenbryn,.. okay, mændene har dog hår under armene, men generelt kunnen man godt have gjort lidt mere ud af det barbariske udtryk.
Bedste sekvens og faktisk også den mest interessante, må være den fyldigere historie om Conans barndom - skuespillet fungerer godt, hvilket i en vis grad kan tilskrives Ron Perlman´s (Conans far) præstation - desværre optræder han kun i filmes første halvdel. Man får her en dybere forklaring til Conans had og dybte har aldrig skadet nogen film. For min skyld kunne man godt have lagt endnu mere vægt på denne del af historien.
Filmens skurke har denne gang også fået lidt mere kant og heldigvis savner man slet ikke James Earl Jones som bad guy - rollen her bliver fint varetaget af Raad Rawi, som leverer en overbevisende præstation. Filmens overordnede indtryk, fungerer godt. Omgivelserne hjælper til filmens historie og det er tydeligt at der er lagt meget arbejde i de små detaljer. Desværre mangler filmen en smule dybte hvilket udspringer i de noget overfladiske dialoger - dog fungerer filmen som helhed bedre en filmen fra 1982, hvilket den også gerne skulle med nutidens filmteknik. Et væsentlig plus er, at filmen ikke er overtaget af 3D effekter, kun en enkelt gang er det tydeligt at der er filmet med henblik på 3D effekt, men det er ikke noget der forstyrre filmen væsentligt. For mig er der dog ikke helt nok 'historie' i filmen. Kampscener og visuelle indtryk fungerer men opvejer desværre ikke helt den manglende dybte.


Skal denne film ses i biografen?.... Tjooo.. det kunne godt blive til en fed drengetur. 


Old school Conan 1982

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.