Rise of the Planet of the Apes (Abernes Planet: Oprindelsen)

Abernes Planet: Oprindelsen er forhistorien til hele 'Abernes Planet'-universet.
Menneskets arrogance forårsager en kæde af handlinger, som fører til voksende intelligens hos aber, og det udfordrer vores position som den dominerende art på jorden.
Caesar, den første intelligente abe, svigtes af mennesker og bliver dermed leder for hans races spektakulære kamp om frihed og den ultimative konfrontation med menneskene.

Det er WETA – det Oscarvindende visual effects hold bag Avatar – som har skabt Caesar, en CGI-figur som på dramatisk vis udtrykker følelse og intelligens.

På rollelisten til 'Abernes Planet: Oprindelsen' finder man desuden Oscar-nominerede James Franco (127 Hours) og Freida Pinto fra Slumdog Millionaire.

ANMELDELSE

Jeg så engang en sportsreportage med Gunnar 'nu' Hansen, fra dengang hvor man først optog sportsbegivenheden og så viste dem senere samme dag. Det var et fodboldopgør mellem Sverige og Danmark og det var en svær begejstret Gunnar 'nu' Hansen der med iver i sin stemme, i han intro til opgøret udbrød.."Damer og herre.. jeg kan lige så godt sige det med det samme, vi vandt...Danmark vandt 1-0" Hvor efter at alle så kunne få lov til at nyde det spændende opgør. Tiderne har forandret sig og i dag ville et sådan scenario nok ikke udspille sig, men....

Mine damer og herre.. jeg kan lige så godt sige det med det samme, filmen fungerer og skal absolut ses i biografen.

Det var et dejligt gensyn med filmene og spændt var på om filmen kunne holde vand. Disse 'for'film har en tendens til at være noget tynde i historien, men det lykkedes faktisk at holde spændingen igennem hele filmen.

Man får et dybt følelsesspektre med her.. og selvom vi her har med aber at gøre, så kommer vi fint til at kunnen sætte sig i deres sted følelsesmæssigt - det er naturligvis godt understøttet af de flotte visuelle effekter og animationer, men også scriptet er godt bearbejdet. Sidste brik er naturligvis skuespillet som ikke er perfekt, men niveauet er lagt højt.


De gamle film var gode, men det er nu rart at aberne ikke ligner en maske, eller bare en krydsning imellem Elizabeth Taylor og Michael Jackson.


Filmen her giver dog ikke hele svaret på hvad der skete, for selvfølgelig har man valgt at dele historien op i to film. Denne film er dog stærk nok til at stå alene og man føler sig ikke 'snydt' for en slutning, men man kommer til at glæde sig til den næste.

Handlingen er god, men der er visse ting der virker ret utroværdigt.. et eksempel ville være at de almindelig aber fra zoologisk have, pludselig tilegner sig de avancerede abers egenskaber.. hmm.. det holder ikke vand og sådan er der nogle små 'smuttere' igennem filmen.

Men filmen holder tempo og kun fantasien sætter grænser for hvor episk opgøret mod mennesket i den næste film kommer til at blive - det lover godt.


Skal denne film ses i biografen?.... Ja.

 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.