Hugo

'Hugo' fortæller historien om en forældreløs dreng, som lever et hemmeligt liv i væggene på en togstation i Paris.
Med hjælp fra en excentrisk pige, leder han efter svaret på en mystisk forbindelse mellem den far, han lige har mistet, den sure mand som bestyrer legetøjsforretningen, og som bor under ham, og en hjerteformet lås, hvor nøglen mangler.
'Hugo' er baseret på Brian Selznicks prisvindende og fantasirige roman 'The Invention of Hugo Cabret'. Det er den Oscar-vindende instruktør Martins Scorseses første film optaget i 3D.

Instruktør: 

Premiere 15.03.2012

ANMELDELSE

En blændende instruktør og et team af skuespillere i absolut topform og så er filmen baseret på en prisvindende bog - fabelagtigt!











Læs mere om bogen her: LINK

Denne film er gennemført fra a til z.. Den er romantisk, dramatisk, tryllebindende og ærlig. Endelig en film som ikke er opført for at skovle penge ind. Man mærker tydeligt at der ligger en passion bag dette projekt. Detaljer er spot on og det visuelle indtryk tager dig tilbage til tiden hvor morfar var ung og verden var uudforsket, spændende og farlig.


I en verden styret af damp og fjedre som det ypperligste fremskridt, passer den centrale mekaniske dukke perfekt ind.. fantastisk at se hvordan koldt jern kan indgyde både frygt, mystik, kulde og varme - historien om en drengs længsel efter svar og et næsten magisk, overtroisk bånd til en mekanisk dukke der binder bro til den afdøde far, er i grove træk ikke nytænkning, men udførelsen og evnen til at fortælle er en helt unik oplevelse.

Tempoet er helt som det skal være, når vi taler om et godt eventyr.. ikke forhastet og med masser af tid til at fordybe sig i de enkelte karakterer - dine følelser bliver hurtigt investeret i denne film og udbetalingen er en oplevelse af de større.




Johnny Depp er med  filmen, men du skal se godt efter. Rundt omkring dukker han op i baggrunden som en anden Quentin Tarantino eller hitchcock - det forstyrre ikke, men tilføjer bare en smule nuance i historien - Jeg forstår så udemærket at Johnny ønskede at være med her.

Skal man være flueknepper, så mangler der måske en smule mere magi og trylleri, det er jo et eventyr...men, måske er jordnærheden i virkeligheden det der fuldender filmen?


Skal denne film ses i biografen? .... Ja, om nogen så er det da denne film.







2 kommentarer:

  1. Uha ja, det er netop en af de film, der SKAL ses i biffen.

    Scorsese har set SAMTLIGE 3D film som research i sin optakt til optagelserne. Jeg er ikke meget for 3D, men denne har jeg glædet mig til, siden jeg for første gang blev præsenteret for historien.

    Desværre skal vi, i Danmark, stadig vente godt tre måneder før den udkommer - men sådan er det.

    SvarSlet
  2. Det ar absolut en af de film, hvor 3D ikke er en gimmick.. men rent faktisk bliver en helhed - faktisk oplevede jeg ikke scener der virkede "opdigtet" til effekt og ikke som en del af handlingen.
    Eller.. med flueknepper briller på, så er der en enkelt scene hvor effekt er brugt og udnyttet og som ikke ville have været lavet i en verden uden 3D - men det er ikke et forstyrrende elemet igennem historien.

    SvarSlet

Skriv en kommentar.