The Descendants

The Descendants' er et skævt drama med George Clooney.

Filmen er fortællingen om Matt King (Clooney), som er tvunget til at tage stilling til sin fortid og omfavne sin fremtid, efter hans kone komatiseres ved en bådulykke ud for Waikiki.

Begivenhederne fører til en forsoning med sine to døtre, mens Matt kæmper med beslutningen om at sælge familiens land, som er nedarvet fra Hawaianske kongelige og missionærer.

'The Descendants' er instrueret af Alexander Payne, der ligeledes stod bag kameraet til den Oscar-vindende film Sideways.

Premiere 16.02.2012



ANMELDELSE

Efter et par hunrede film under bæltet, skulle man tro at man var ved at kunne læse en film på dets cover. Jeg tror nu der er noget om det gamle mundheld "Man skal aldrig dømme en film på dets cover" og det er hermed taget til mig.

Givet at filmen i sin helhed er præcist hvad den giver sig ud for at være, men som alle film.. alle gode film, de virkelige overraskelser, så handler det ikke om visuelle effekter, 3D, eller en historie du aldrig har hørt før, næ.. det handler om hvor god du er til at formidle den - Alexander Payne og hans hold har i den grad overrasket mig.

Filmen er triviel, tempoet er så langsom at tiden næsten går baglæns og der er ikke de store overraskelser i handlingen, men filmen som helhed fortæller en ret unik historie.

Det er ikke ofte vi ser disse "Amerikanske" produktioner, bryde med grundformen om succes, patriotisme og tabu, men filmen her byder på lidt af det hele.. vi har i almindelig forstand ikke tale om en "happy ending", næ livet skildres lige så brutalt som det kan være.. og dog!.. På ægte amerikansk vis er denne familie ikke helt almindelige og "down to earth".. Farmand ejer dele af øen, familien er stinkende rig og hverdagsting og problemer synes ikke rigtig at bide på denne familie - lidt som en typisk protrætæring af en amerikansk filmfamilie, men heldigvis ødelægger det ikke det samlede billede og den countryhawai musik som spilles igennem de store scener, er faktisk ikke forstyrrende, men bringer en helt speciel følelse over det samlede indtryk - Det er befriende at se en tempoforladt film med vægt på karakterenes rejse igennem deres oplevelser og udfordringer og personerne er, omend ikke så velbeskrevet, ret overbevisende og troværdige.. man føler med dem.

Skuespillerne leverer en god indsats -og Jeorge Clooney er helt i sit es. Hvad Beau Bridges laver i denne film aner jeg faktisk ikke. Hans rolle er intet mindre en en lille birolle som kunne være spillet af hvem som helst - måske manden bare kunne lide historien?.. Well... han gør den jo heller ikke ligefrem værre. vi har før set små roller til store navne, det er billigt og trækker publikum til, men det behøvede denne film ikke, den bærer sit eget værd.

Filmen har en lille komisk undertone, hvilket giver filmen god balance, men det kan ikke karakteres som "komedie" eller det der ligner - drama er hovednøglen i denne opsætning.. men på en meget rolig og afbalanceret måde. En alvorlig familiefilm.... måske?




Skal denne film ses i biografen?.......Ja, men.. lad ungerne bliver derhjemme.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.