The Karate Kid

Ungdomsklassikeren ’The Karate Kid’ fra 1984 var en kæmpe succes og blev fulgt op af yderligere tre film.

Ralph Macchio spillede den unge Daniel Larusso, der blev oplært i karate-sportens svære kunst af den ældre Mr. Miyagi - spillet af den nu afdøde Pat Morita.
I den kommende genindspilning er plottet nogenlunde det samme. Den største forskel er dog, at karate-knægten anno 2010 spilles af den bare 11-årige Jaden Smith (søn af Will Smith), mens den dengang 23 årige Ralph Macchio i filmen skulle forestille at være en stor teenager. Som karate-underviseren ses Jackie Chan.

’The Karate Kid’ får dansk premiere til august.

ANMELDELSE
 
ALDRIG ALDRIG  ALDRIG genspil de gamle klassikere.. vi har set det gå galt så mange gange!.. men... denne gang er de faktisk sluppet rigtig godt fra det.
Filmen er næsten identisk med sin forgænger, men alligevel har de små ændringer fundet ud af at give denne klassiker nyt liv - du sidder underholdt og bliver igen og igen mindet om små ens detaljer som eksempelvis værlesesnummeret i deres beboelse (308) eller måske bare små fraser der bliver genbrugt. Det bliver på intet tidspunkt plat og de fleste ting har da også fået et lille humorstrejf som når f.eks. den gamle Mr. Hong (Jackie Chan) opgiver at fange fluen med sine spisepinde og i stedet smasker fluen med en alm. fluesmækker.
Der er lagt stor vægt på ikke at strejfe for langt væk fra originalen, men alligevel fanger den ikke helt som dengang... måske fordi at intet bare bliver det samme som før? - Men de kommer super tæt på med denne genindspildning og Jaden Smith har i dén grad arvet noget fra sin far, han er en fantastisk skuespiller og jeg glæder mig allerede tilat se ham igen.
 
Denne udgave af Karate Kid er nok mest egnet til børn.. men jeg tror nu alligevel at vi gamle nisser som fulgte med i den første filmserie, vil få et glædeligt gensyn.
 
Skal denne film ses i biografen?................ Ja, med dine børn... ellers så sæt dig bagerst, så de andre børn kan se lærredet.
 
 
(Dette kunne næsten have været tre stjerner.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.