Its Kind of a Funny Story

Filmen er instrueret af Ryan Fleck og Anna Boden, og er en filmatisering af en roman fra 2006 af samme navn, som er skrevet af Ned Vizzini. I filmen medvirker blandt andet Zach Galifianakis, Emma Roberts, Viola Davis, Zoe Kravitz, Lauren Graham, Aasif Mandvi og i hovedrollen har vi den unge Keir Gilchrist. Filmen handler om den 16-årige Craig (Gilchrist) som er stresset på grund af de mange krav som opstår når man er teenager, og han indlægger sig selv på en klinik. Her bliver han klar over at ungdomsafdelingen er lukket – og han finder sig selv på voksenafdelingen. En af patienterne, Bobby (Galifianakis), udvikler sig til at være både Craigs mentor og protege. Craig bliver også tiltrukket af en anden 16-årig patient, Noelle (Roberts). Han er påkrævet at blive i mindst fem dage, og Craig holdes oppe ved hjælp af venskaber både indenfor og udenfor hospitalets vægge. Han lærer mere om livet, kærligheden og besværlighederne ved at blive voksen. Filmen får premiere i de amerikanske biografer d. 24. september 2010.


ANMELDELSE


Jeg har sku gået og ventet lidt på en ordentlig rolle.. eller måske en alvorlig rolle fra Zach Galifianakis. Det er efterhånden længe siden jeg satte manden på min star-liste. Og sørme om denne lille perle ikke dukker op.


Givet.. jeg troede at dette var en mavekrampe komedie og filmen er da i den lette ende.. men alvorens toner er absolut til stede i denne film.


Kun specielle film formår at balancerer mellem humor og grav alvor - denne  film gør det udemærket.


Dog lider filmen en smule under ikke helt at have besluttet  sig for et endeligt udtryk. Hvad vægtes der i historien, skal det være en alvorlige side eller skal folk gå fra salen med et smil på læben.. hmm.. denne har lidt af begge - det kan selvfølgelig lyde mærkeligt, men det forstyrre lidt, at der ikke er taget en fast beslutning herom - I ved hvad jeg mener, når I ser filmen. 


Filmen har en noget langsomt tempo - og en del vil nok kunne miste koncentrationen, specielt i begyndelsen af filmen.. den reddes dog hjem af både talentfuldt skuespil og en underliggende historie som trods alt, både er dybsindig og meget interessandt.




Skal denne film ses i biografen?................ Hvis den bliver vist.. så kom afsted.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.