I´m still here

Dokumentaren ”I’m Still Here: The Lost Year of Joaquin Phoenix” har fået en enorm mængde opmærksomhed i medierne – og den kommer på det store lærred i USA d. 6. september 2010. 

Dette er den Oscar nominerede skuespiller Casey Afflecks instruktørdebut, og I’m Still Here er et slående portræt af det stormende år i den internationalt anerkendte skuespiller Joaquin Phoenix’ liv. Med bemærkelsesværdig adgang følger dokumentaren den Oscar nominerede Phoenix som han annoncerer sin pensionering fra en succesfuld filmkarriere i efteråret 2008, hvorefter han tager ud for at genopfinde sig selv som en hip hop musiker. Filmen er til tider morsom, andre gange chokerende men altid fascinerende – det er et portræt af en kunstner som befinder sig ved en korsvej. Filmen trodser forventninger, med snilde udforsker den begreber som mod og kreativ genopfindelse såvel som konsekvenserne af et liv i offentlighedens søgelys. 


ANMELDELSE


Tjaa.. nu er det jo kommet frem at det hele bare var gag og løjer - altså en veltirettelagt spøg fra makkerparet Casey Affleck og Joaquin Phoenix. 


Det bedste man kan sige om denne fake dokumentar er vel at de "virkelige" hændelser der er optaget i filmen bla. den famøse scene med David Letterman osv. er tåkrummende pinlige -og noget nær geniale, set i lyset af at hele er fake. 


Filmen er optaget i dårlig kvalitet (håndholdt kamera), og virker igennem hele fimen noget langtrukken. 


Filmen er redigeret i et næsten poetisk strejf, hvor barndomsbilleder danner rammen om filmens yder skal.. og en 6 minutter lang afslutningsscene, hvor Joaquin vader ud i en sø, bliver næsten for meget af det gode. 


Well.. 


Skal denne film ses i biografen?..........Nej.. det holder den ikke til - men du kan se den ved en eksklusiv snigpremiere 1. november, der finder sted i Husets Biograf. Bag visningen står CPH:DOX og filmmagasinet Ekko, som i næste uge sender deres udgave nummer 51 på gaden. LÆS MERE HER



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.