Tangled (To på flugt)

'To på flugt' er den nye Disney-animationsfilm om Rapunzel.

Rapunzel er en prinsesse med magisk kraft i sit lange hår. Hun er blevet bortført fra sine forældre af den onde Mor Gothel, der har opdraget hende i et tårn langt ude i skoven.

Tyven Flynn Rider er i mellemtiden på flugt fra både slottets vagter og hans medskyldige, brødrene Slubbertgrum, som han har snydt. Flynn flygter ind i skoven, hvor han opdager tårnet, klatrer op i det … og bliver slået bevidstløs af Rapunzel.

Rapunzel og Flynn drager snart gennem skoven på deres livs eventyr, men lige i hælene på dem er ikke alene Mor Gothel, brødrene Slubbertgrum og slottets vagter, men også en lang række andre, der alle har en høne at plukke med Flynn.



ANMELDELSE


Historien om Rapunzel og hendes magiske hår, i en noget lettere omskrevet version - en rigtig Disney klassiker med sang og det helt store strygerorkester - herligt.


Hvad er en jul uden en Disneyfilm?.. Nemlig de to ting er som skabt for hinanden. Derfor er det ikke mindre mærkeligt at filmen først får preimære til februar i danmark.


Nå men!.. 


Filmen starter en smule sløvt og jeg kæmpede lidt med at holde interessen, men langsomt indfandt Disney magien sig og man bliver da heller ikke skånet for noget. Disneys filmhelte er som altid fulgt af nogle rigtige karakterer som former humoren i filmen - vores mandlige helt Flynn bliver makker med hesten som ellers var hans fjende (hesten ejes af sheriffen som jager ham) og denne hest er lidt af en karakter - Rapunzel har et lille kæledyr i form af en kameleon som fungerer som Rapunzels eneste ven som følger hende i tykt og tyndt - han er sød! 


Og så kan man jo syntes om musikdelen om man vil, men den høre altså til.. og det er så fint nok.


Tempoet kan virke en anelse lavt, selvom det meste af filmen faktisk er én stor jagt.. men slutningen gør bod på skaden og selv om det står skrevet på forhånd, så er en happy ending helt klart både et varemærke hos Disney, men også det der løfter filmen her helt op i klassiker status. 


Skal denne film ses i biografen?..........Ja, endnu en klassiker - det er klart den skal.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.