Fair Game


Fair Game er et politisk drama baseret på sande begivenheder.
Valerie Plame arbejder i starten af 2003 undercover for CIA. Hun finder stærke beviser for, at Irak er langt fra at besidde såkaldte WMD’s – masseødelæggelsesvåben - og dette går stik imod opfattelsen hos mange i den amerikanske regering.
Samtidig finder Valerie Plames mand Joe Wilson også beviser for, at Irak ikke har noget våbenprogram. Han skriver om dette i New York Times, hvilket afføder en voldsom krise for den amerikanske regering, ikke mindst fordi USA er gået ind i Irak få måneder tidligere.
Pludselig bliver Valerie Plames hemmelige identitet afsløret, og hun kan ikke arbejde længere. Er det en hævn-aktion fra nogen i regeringen? Valerie bliver presset på alle fronter, hendes familieliv ramler sammen, og hun modtager anonyme dødstrusler.
Fair Game er et drama om en kvindes kamp for at overvinde et forræderi og få livet tilbage. Filmen er med Naomi Watts ('21 Grams') og Sean Penn ('Milk').

ANMELDELSE
Givet at denne film ikke er sprit ny, men af en eller anden obskur årsag, var den altså røget under min radar.
Jeg hører til den snævre gruppe af filmelskere som rent faktisk anser Penn som en fantastisk skuespiller og denne film bør sættes på listen over "Penn film" som ligger i den absolutte elite.. Han spiller her med samme indlevelse som i den geniale film I am Sam. 
Naomi Watts skal nu heller ikke forbigåes, hun præsterer fantastisk.. det er ikke let at leve sig ind i rollen som et nulevende menneske - hun gør det overbevisende.
Filmen er baseret på en række faktiske begivenheder, selvfølgelig med Irak krigen som centralt emne. Når film bliver budbringere af "sandheden" kan det være svært at holde for øje, at dette er en envejskommunikation og i en vis udstrækning kun et synspunkt.. denne film er overbevisende og jeg fornemmer at være blevet undervist i faktiske forhold, derover i den store stat - debatten om Irak er endnu ikke afsluttet, og denne film er en vigtig kilde for, idet mindste, at se sagen fra begge sider.
Politisk som den er.. er tempoet imponerende højt, og du er fint underholdt igennem hele filmen.

Skal denne film ses i biografen......... Find én som viser den endnu.. og køb så en billet!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.