Red Riding Hood


I 'Red Riding Hood' bor Valerie i en middelalderlandsby. Hun forelsker sig i en fattig skovhugger, men hendes familie ser helst, at hun gifter sig med den velhavende Henry.
Valerie og Peter beslutter at stikke af sammen, men inden de når så langt, bliver Valeries storesøster dræbt af den varulv, der lusker rundt i mørket i skovene omkring byen.
Indbyggerne har i årevis holdt bæstet på afstand ved at ofre et dyr hver måned, men under en blodrød måne har ulven udfordret indbyggerne ved at dræbe et menneske.
Sulten efter hævn tilkalder indbyggerne den kendte varulvejæger Fader Solomon, som advarer, at varulven tager menneskelig form og reelt set kan være hvem som helst. Mens panikken breder sig i den lille by, opdager Valerie, at hun har et helt bestemt bånd til bæstet.
’Red Riding Hood’ er løst baseret på Grimms eventyr om Rødhætte og ulven. I titelrollen ses Amanda Seyfried (Letters to Juliet, Dear John), og Fader Solomon spilles af Gary Oldman. Catherine Hardwicke, som stod bag den første Twilight-film, har instrueret.

Preimiere d. 31.03.2011
ANMELDELSE
Det er rart at ikke alt, når det kommer til fortællinger, hænger fast i H. C. Andersen.. Brødrene Grimms eventyr udemærker sig absout og dette eventyr er et af mine favoritter. Grimms eventyr er typisk mere dystre og det klæder denne film version af den lille rødhætte.
Historien er selvfølgelig bøjet omkring en ny fortælling, men handlingen og grundformen er utrolig tæt på originalen, hvilket kan være farligt.. men, det fungerer perfekt i denne version.
Plottet er tvistet en smule, hvilket gør at spændingen holdes til sidste minut.
Skuespillet er absolut i orden uden at imponerer betragteligt, men kullissen, stemningen og dialogerne er på højt niveau og løfter filmen op i den gode ende. 
Man kunne godt argumenterer for at visse dele ikke er så originale, men det er samtidig også det der binder filmen til den oprindelige historie.. det velkendte snit i filmen som vi alle er så bekendt med.

Skal denne film ses i biografen?......Ja, historien holder stadig.. men lad ungerne blive hjemme.



  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.