The Sunset Limited

Filmen er baseret på et teaterstykke, der også er udgivet som bog, skrevet af Cormac McCarthy. Han er nok bedst kendt for at være forfatteren til bøger som No Country for Old Men og The Road, der tidligere med stor succes er blevet filmatiseret.
Filmen udspiller sig i en lejlighed i New York, og hovedpersonerne er to meget forskellige mænd. Samuel L. Jackson spiller en meget religiøs tidligere straffet mand, der forhindrer en en asocial collage professor spillet af Tommy Lee Jones i at begå selvmord. Filmen bæres frem af dialogen mellem de to aldrende skuespillere.

Det er Tommy Lee Jones selv der har instrueret filmen. Det er blot er tredje gang i hans karriere, at han forsøger sig med dette.

Afspilles ikke i danske biografer.

ANMELDELSE

At overvære 90 min. dialog - uanset hvor spændende - er altid en prøvelse.

Filmen er tekstbogs materiale for undervisning på gymnasium som på teateret.. en film som kun bliver bedre af at blive analyseret og overfortolket.. hvis den kan overfortolkes?

Den stiller det største spørgsmål om livets berettigelse og guds larmende tavshed.. og er du til den slags film/stykker, så har du her en guldperle, udført af branchens top atleter.

Tempoet er selvsagt dræbende langsom og kun koffeinen i din cola forhindre dig i at lukke øjene,.. men dialogen.. den ønsker du at høre færdig.

Skal denne film ses i biografen?... Afspilles ikke.. og svaret ville nok være nej!.. dertil har den et alt for snævert publikum.... men... du bør dog se den alligevel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.