The Way

En amerikansk far rejser til Frankrig for at bringe hans søn hjem, der døde under en rejse "El Camino de Santiago" fra Frankrig til Santiago de Compostela (Spanien).

Martin Sheen, Emilio Estevez..

ANMELDELSE

Det er godt nok længe siden jeg har set Emilio i en film - dejligt gensyn.

Denne film handler om sjæleheling..om livet godt og ondt.. Og hele handlingen er trukket op på fire personer som man følger igennem denne fortælling - de mødes tilfældigt og sammen gennemgår de den forvandling de alle ønsker hver for sig.

Handlingen er bygget op på pilgrimsruten Jacobsvejen, eller o camino de santiago og det er oplagt, men spændende valg til en handling om personlig udvikling og forståelse af livet.. og det virker.

Filmen går gennerelt i et langsom tempo og du får massere af tid til at lære de fire hovedpersoner at kende. Filmen er yderst velskrevet og det er ikke til at se at det kun er Emilio´s fjerde film.. skuespillet er af høj, høj klasse.

Lidt info om selve ruten:


Jakobsvejen har siden middelalderen været en af de vigtigste kristne pilgrimsruter, og pilgrimme har rejst ad den til Santiago de Compostela i de sidste 1000 år. Inden for katolicismen regnes Jakobsvejen i dag som en af de tre vigtigste pilgrimsruter (sammen med ruten til Rom (Via Francigena) og Gravkirken i Jerusalem).
Jakobsvejen følger ikke én bestemt rute, men nogle regnes for mere betydningsfulde end andre og tiltrækker derfor et langt større antal pilgrimme. I middelalderen var rejsen til Skt. Jakobs grav meget populær, og mange mennesker begav sig ud på denne rejse, som måske var den eneste i deres liv. Langs de vigtigste veje skød der herberger op, som skulle dække de rejsendes behov. Nye valfartskirker opstod også. De fungerede som stationer, hvor de rejsende kunne holde modet oppe ved bøn, messe eller andre ritualer. Med tiden udviklede disse kirker sig til selvstændige valfartsmål for mindre pilgrimsfærde.
Den protestantiske reformation og den politiske uro, der fulgte i 16. og 17. århundrede medførte et stort fald i antallet af pilgrimme i hele Europa. Og indtil midten af det 20. århundrede var antallet af besøgende i Compostela hvert år svindende, men siden 1980’erne har Jakobsvejen tiltrukket et stigende antal pilgrimme fra hele verden. I 1987 udnævnte Europarådet den som den første vej til kulturel rute. Den er optaget af UNESCO som del af verdens kulturarv i 1993


Skal filmen ses i biografen?.......Ja,.. men fungerer lige fint hjemme i ro og mag.




2 kommentarer:

  1. Hej

    Nogen anelse om hvor den kan skaffes i DK?
    Mvh Allan

    SvarSlet
  2. Desværre er det en af de film som jeg IKKE har hjemme - den blev lånt af en god ven.

    Men held og lykke med jagten.. måske bliver det nødvendigt at skaffe den hjem fra udlandet?. men.. den er det værd!.

    Men her er filmens hjemmeside: http://www.theway-themovie.com/

    SvarSlet

Skriv en kommentar.