The Rite

'Ritualet' er en thriller-gyser i stil med ’Eksorcisten’ fra 1973.

Den unge Michael Kovak (Colin O’Donoghue) er ved at uddanne sig til præst i USA, men han har svært ved at finde troen. Hans underviser og mentor Fader Matthew (Toby Jones) vælger at sende ham til Rom for at blive uddannet til eksorcist.

Kovak bliver her taget under den erfarne, men utraditionelle eksorcist Fader Lucas’ (Anthony Hopkins) vinger. Men djævleuddrivelse er langt fra det, Michael troede, det ville være.

Anthony Hopkins ('Ondskabens øjne') følger i Max von Sydows fodspor som den erfarne eksorcist, men ’Ritualet’ er modsat klassikeren baseret på såkaldt virkelige begivenheder.

'Ritualet' er instrueret af svenske Mikael Håfström, kendt for sin Jan Guillou-filmatisering ’Ondskab’ fra 2003 og Hollywood-filmen ’Derailed’ fra 2005.

ANMELDELSE

Anthony Hopkins og så gys.. kan det være mere oplagt, kan det gå galt?

Filmen er bygget rigtigt op, de rigtige skuespillere er castet og instruktøren er erfaren i dette felt.. historierne er baseret på virkelige begivenheder og dét er fedt.. altså at man på den måde kan leve sig ind i en handling som måske er sket i virkeligheden.. uh gyyys!..

Men det virker ikke rigtigt? - Der er noget der er skævt.. historierne er for indholdsløse og filmens verden, hvor man normalt kan anvende effekter for at understrege sine pointer, har man her valg at tone det unaturlige ned og på den måde fastholde seeren i tvivl om om det her er snyd eller om det er virkelighed.

Men scenerne bliver utroværdige, flade og dermed udeblivver uhyggen og skrækken.. det er ærgeligt, for alle elementerne er tilstede for at bide neglene ned til roden her.

Der er en fin balance i filmen om man mærker de virkelige hændelser igennem alle scenerne, men det havde altså klædt filmen, med noget fiktion og nogle sindsyge effekter.. denne film går fra at være gyser, til at være spændende.

Tempoet i filmen er desværre lidt for langsomt... der er for mange ens scener med exorsisme og den indre kamp hos den unge Michael Kovak (Colin O’Donoghue), der vakler mellem videnskab og tro - fedt tema.. men uheldigt udført.

Skal denne film ses i biografen?.. Nej,.. men den er helt fin til en aften foran alteret.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar.